Microsoft Açık Akademi

Microsoft, “Yazılım Geliştirici” olmak isteyenlere destek olmak amacıyla “Açık Akademi” adlı e-Öğrenme portalını hizmete açtı. Portalın lansmanı yapıldıktan 24 saat sonra üye sayısı 10.000’e yaklaştı. Bu gerçekten çok iyi rakam. Lansman’ın başarıya ulaştığını söylemek mümkün. Peki bu portal gerçekten yeni yazılım geliştiricilerin sektöre kazandırılmasında öncü bir rol üstlenebilecek mi? Bunu zamanla görebileceğiz.

Lansmanı projenin ana sponsoru Garanti Bankası’nın Genel Müdürü, Microsoft Türkiye’nin Genel Müdürü ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım birlikte gerçekleştirdiler. Binali Yıldırım her zamanki gibiydi, “bilgi toplumu” kavramını kendisine mal etti, Garanti Bankası Müdürü biraz tutuktu, Microsoft Türkiye Genel Müdürü heyecanlı ve istekliydi.

Lansmanı izledikten sonra  www.acikakademi.com‘a giriş yaptım (Artık kullanmadığım hotmail hesabım Live ID olarak Microsoft ile ilgili çalışmalarda işimi görmeye devam ediyor). Hali hazırda işletim sistemi tercihim Ubuntu olduğu için acaba Internet Explorer zorlaması ile karşılaşır mıyım diye aklımdan geçirdim. Neyse ki bu şekilde bir zorlama olmadı. Sistemde oturum açtıktan sonra genel gezinme ve arayüz özelliklerinin tanıdık geldiğini fark ettim. Bunun nedeni portalın altyapısının enocta eğitim sistemi üzerine inşa edilmiş olmasıymış. Şaşırdığımı itiraf etmeliyim. Microsoft’un neden kendi öğrenme yönetim sistemi çözümünü kullanmadığını düşünürken tüm içeriği ve yönetimi enocta’ya havale ettiğini öğrendim. Bu durumda enocta’nın kendi platformunda çalışması mantıklı geldi.

Portal’ın arayüzü bizim kullandığımız Akademik LMS’den çok daha güzel. Yeni nesil özelliklere sahip ve daha fazla kullanıcı deneyimine önem verilmiş. Şu an da kullandığımız Akademik LMS gerçekten çok karışık bir arayüze sahip ve kullanıcı deneyimi açısından “kanser” edebilecek özellikler barındırıyor.

Açık Akademi’ye geri dönecek olursak özellikle bilişim eğitimi için benim kesinlikle çok desteklediğim, inandığım ve savunduğum bir eğitim modeli olan e-Öğrenme için iyi bir örnek olacağını söyleyebilirim. Farklı disiplinlerde eğitimlerin de yer aldığı Açık Akademi içinde sıradan bir vatandaş gibi eğitimleri takip edeceğim. Bence bu süreç benim de e-Öğrenme ve Uzaktan Eğitim konusundaki deneyimlerime “öğrenci” açısından katkı sağlayacak.

Açık Akademi benzeri bir projeyi tamamen mobil platformlar üzerinden erişilebilir / kullanılabilir bir platform üzerinde şekillendirme düşüncelerim uzun zamandır var. Kısa zamanda bunu hayata geçirmek istiyorum. Açık Akademi ve tüm benzeri girişimleri / projeleri de canı gönülden destekliyorum. Türkiye’nin uzaktan eğitime ve e-Öğrenmeye herkesten çok ihtiyacı var…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

WordPress gururla sunar | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Yukarı ↑